Zajíc po dalmatsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 800 g Zaječí maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Citrony
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 l Víno bílé
  • 0.5 šálek Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 890 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 630 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 214.5 mg
  • Draslík 1021.6 mg
  • Vláknina 5074 mg
  • Vitamín A 5074 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněný, osolený a omytý zaječí zadek protáhneme proužky slaniny a pečeme v tukem vymaštěném pekáči za častého polévání šťávou do poloměkka.

  • 2

    Potom maso nakrájíme na porce, vložíme do směsi z oleje, nasekané petrželky, utřeného česneku, citronové šťávy, pepře, vína a zaječího srdce a jater rozsekaných nadrobno. Pod pokličkou pečeme zvolna do změknutí.

Komentáře k receptu