Čočková polévka se zaječím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1532 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 93.6 mg
 - Draslík 2547.3 mg
 - Vláknina 42590.8 mg
 - Vitamín A 42590.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předem namočenou čočku krátce povaříme v téže vodě a vodu potom slijeme. Čočku zalijeme vývarem.
 - 
                                2
Očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu osmahneme na části másla, přidáme k čočce a chvíli povaříme. Měkkou čočku prolisujeme sítem.
 - 
                                3
Na zbylém másle a na slanině osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme očištěné a omyté zaječí maso, přidáme celý pepř, bobkový list, zalijeme vodou a dusíme doměkka.
 - 
                                4
Měkké maso rozmixujeme nebo prolisujeme sítem a vmícháme k čočce zředěné vývarem. Podle chuti osolíme.
 - 
                                5
Polévku podáváme s osmaženými kostičkami žemle.