Zajíc v dýňové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 656 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 119.3 mg
 - Draslík 1438.4 mg
 - Vláknina 10755 mg
 - Vitamín A 10755 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.1 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Majoránku omyjeme, otřepáním osušíme a nasekáme. Maso osmažíme v margarínu. Osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a dusíme asi 30 minut.
 - 
                                2
Dýni oloupeme, odstraníme vnitřní vlákna a dužinu nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme. Dýni vaříme asi minut se šťávou ze 2 pomerančů, s cibulí a badyánem. Vyjmeme. Zbylý pomeranč oloupeme na dílky, datle vypeckujeme a nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                3
Dýni rozmixujeme a smícháme s datlemi a pomerančem. Maso vyjmeme, nakrájíme a upravíme na talíře. Dýňovou omáčku vmícháme do šťávy a podáváme k masu.