Zaječí filet na salátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Ořechy vlašské
  • 200 g Salát hlávkový
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 200 g Zaječí maso
  • 70 ml Olej olivový
  • 20 ml Víno červené
  • 30 ml Balsamico ocet
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 516 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 40.5 mg
  • Draslík 470.9 mg
  • Vláknina 8461 mg
  • Vitamín A 8461 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky očistíme, omyjeme a vaříme v osolené vodě 5 minut do poloměkka. Zchladíme je pod studenou vodou a necháme okapat. Listy salátu očistíme, omyjeme, otřepáním osušíme a nadrobno natrháme.

  • 2

    Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky. Hrušku oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a obě poloviny podélně nakrájíme na dílky. Ihned je pokapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Zaječí filet opepříme a prudce smažíme 3-5 minut ve 2 lžících oleje. Pak je vyjmeme a zabalíme do alobalu.

  • 4

    Vypečenou šťávu smícháme s červeným vínem, hořčicí, octem balsamico a zbytkem oleje. Filet vybalíme z alobalu a nakrájíme na plátky.

  • 5

    Salát a přísady rozdělíme na 4 talíře, pokapeme omáčkou a podáváme s teplými plátky zaječího masa a vlašskými ořechy.

Komentáře k receptu