Zaječí nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1748 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 375.3 mg
 - Draslík 730.8 mg
 - Vláknina 1904.5 mg
 - Vitamín A 1904.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso ze zajíce bez kostí umeleme na masovém strojku a vložíme do mísy. Přisypeme sůl, pepř, mletý muškát, mouku, žloutky, nadrobno pokrájené žampiony a přilijeme vývar. Vypracujeme těsto, do kterého opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto upravíme do dortové mísy, na povrch položíme slabé plátky slaniny a dáme do trouby. Pečeme pozvolna při střední teplotě asi hodinu.
 - 
                                2
Upečený nákyp naporcujeme a podáváme teplý.