Zajíc pečený v červeném zelí
Suroviny
- 120 g Slanina vepřová
 - 700 g Zelí červené - sterilizované
 - 700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Koření Zvěřina
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 6 ks Jalovec
 - 2 ks Hřebíček
 - 6 ks Pepř černý celý
 - 5 stroužek Česnek
 - 2.5 kg Zaječí maso
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 913 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 808 mg
 - Bílkoviny 103 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 359.1 mg
 - Draslík 2469.8 mg
 - Vláknina 28210 mg
 - Vitamín A 28210 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 45.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného a odblaněného zajíce naporcujeme, osolíme, prošpikujeme slaninou nakrájenou na klínky, posypeme drceným kořením, přidáme bobkový list, zalijeme pivem a pod fólií necháme přes noc v chladničce.
 - 
                                2
Druhý den zajíce vyjmeme z piva, osolíme, posypeme kořením na divočinu a opečeme ze všech stran na oleji.
 - 
                                3
Osmažené maso přeložíme na mísu, ve výpeku rozpustíme máslo, přisypeme drobně nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek a necháme zpěnit. Poté přimícháme pokrájené zelí a cukr. Přilijeme polovinu piva, v němž se marinoval zajíc, osolíme a promícháme. Na zelí položíme porce zajíce a pod poklicí pečeme. Během pečení přiléváme zbylé pivo.
 - 
                                4
Když je maso téměř měkké, poklici odložíme a zajíce dopečeme.