Černý zajíc
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 100 g Švestky sušené
 - 300 ml Víno červené
 - 2 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 0.5 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Bobkový list
 - 2 ks Nové koření celé
 - 2 ks Jalovec
 - 6 ks Pepř černý celý
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 kg Zaječí maso
 - 3 polévková lžíce Marmeláda rybízová
 - 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 2 polévková lžíce Perník
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 399 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 226.1 mg
 - Draslík 1663.6 mg
 - Vláknina 13708.2 mg
 - Vitamín A 13708.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0.2 mg
 - Vitamín C 56.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vyškvaříme na oleji slaninu, přidáme trochu másla a zajíce rozděleného a odblaněného na porce. Opečeme prudce ze všech stran, poté maso vyndáme a na výpeku osmahneme nakrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli a rybízovou marmeládu. Podlijeme červeným vínem, přidáme maso, dolijeme vodou, přidáme celý pepř, nové koření, tymián, bobkové listy, jalovec a dusíme doměkka. Maso musí být ponořené pod vodou. Maso vyndáme, odstraníme všechno koření, omáčku zahustíme perníkem a přidáme sušené švestky, 20 minut vaříme, vrátíme do omáčky maso a prohřejeme.
 - 
                                2
Ihned podáváme.