Dušené lišky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 400 g Lišky čerstvé
  • 1 ks Petržel - nať
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 84 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 9.9 mg
  • Vláknina 192.8 mg
  • Vitamín A 192.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lišky očistíme, větší kusy rozkrojíme a opláchneme pod tekoucí vodou. Necháme je okapat.

  • 2

    Na sádle či másle krátce podusíme oloupaný stroužek česneku a pak jej vyndáme. Přidáme houby a dusíme dokud nejsou měkké a šťáva je z nich vydušená.

  • 3

    Ochutíme solí, bílým pepřem, přidáme petrželku a podáváme.

  • 4

    Můžeme podávat jako přílohu k masu nebo jako náplň do vaječných omelet.

Komentáře k receptu