Holandská omáčka se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Smetana 16% (pochoutková)
  • 0.25 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1771 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 162 g
  • Sodík 1178 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 1738.3 mg
  • Draslík 1683.1 mg
  • Vláknina 3296 mg
  • Vitamín A 3296 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 114.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu vlijeme do hrnce, přidáme žloutky, mouku, víno a sůl. Ve vodní lázni šleháme, až začne omáčka houstnout - nesmí se vařit.

  • 2

    Potom přilijeme vývar a vše šleháme do hustého krému. Odstavíme z plotny.

  • 3

    Nakonec přidáme po částech máslo a jemně nakrájené žampiony, dušené na másle a podlévané vývarem.

  • 4

    Omáčku podáváme k vařenému bílému a hovězímu masu.

Komentáře k receptu