Omáčka holandská
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 17 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 454.7 mg
- Draslík 109.5 mg
- Vláknina 920.8 mg
- Vitamín A 920.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ve vodní lázni v menší nádobě budeme šlehat žloutky s vývarem, přidáme citrónovou šťávu. Šlehat budeme tak dlouho, až omáčka začne houstnout. Poté ji odstavíme a po malých kouskách budeme přidávat 1 lžíci másla. 
- 
                                2Poté omáčku opět postavíme do vodní lázně. Jakmile bude omáčka horká, vyjmeme ji z vodní lázně, zamícháme do ní druhou lžíci másla opět po kouskách. 
- 
                                3Omáčka se podává k rybám nebo k vařené zelenině. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        