Omáčka holandská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.25 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 454.7 mg
  • Draslík 109.5 mg
  • Vláknina 920.8 mg
  • Vitamín A 920.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodní lázni v menší nádobě budeme šlehat žloutky s vývarem, přidáme citrónovou šťávu. Šlehat budeme tak dlouho, až omáčka začne houstnout. Poté ji odstavíme a po malých kouskách budeme přidávat 1 lžíci másla.

  • 2

    Poté omáčku opět postavíme do vodní lázně. Jakmile bude omáčka horká, vyjmeme ji z vodní lázně, zamícháme do ní druhou lžíci másla opět po kouskách.

  • 3

    Omáčka se podává k rybám nebo k vařené zelenině.

Komentáře k receptu