Španělské brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 100 g Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 260 mg
  • Draslík 862.1 mg
  • Vláknina 9480 mg
  • Vitamín A 9480 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory nakrájíme na kolečka, usušíme a po obou stranách je osmažíme na oleji.

  • 2

    Brambory v pánvi osolíme a posypeme jemně nasekaným česnekem. Stejnoměrně je rozložíme (nejlépe do dvou pánví) a zalijeme rozkvedlanými, osolenými vejci s mlékem.

  • 3

    Upečeme jako omeletu, přehneme a šikmo překrojíme.

  • 4

    Podáváme se zeleninovými saláty nebo jako přílohu ke špenátu a bílému masu.

Komentáře k receptu