Brambory španělské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • 3 dl Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 1.4 mg
  • Draslík 705 mg
  • Vláknina 9213.2 mg
  • Vitamín A 9213.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olivový olej rozehřejeme v pánvi, přidáme brambory pokrájené na polovinu, plátky cibule a smažíme 5 minut. Vsypeme pokrájenou papriku, hořčici, chilli koření a vaříme další 3 minuty. Přilijeme zeleninový vývar, rajčatový protlak a přivedeme opět k varu. Necháme vařit 25 minut, poté přendáme do předheřáté mísy.

  • 2

    Posypeme petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu