Pomazánka z rajčat a žampionů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 šálek Žampiony čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 53 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 320.8 mg
  • Vláknina 3602.3 mg
  • Vitamín A 3602.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle doměkka.

  • 2

    Na jiné pánvi usmažíme do sklovita jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájená oloupaná rajčata, nasekaný česnek, sůl a pepř. Dusíme do zredukování šťávy.

  • 3

    Vzniklou směs přidáme k žampionům a vše ještě podusíme.

  • 4

    Podáváme na toastech nebo na chlebu, velmi horké.

Komentáře k receptu