Rajčatovo-sýrová pomazánka na topinky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Čedar
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 163.9 mg
  • Draslík 346 mg
  • Vláknina 3373.8 mg
  • Vitamín A 3373.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nastrouhanou cibuli zpěníme na pánvi na rozehřátém másle. Přidáme vroucí vodou spařená, oloupaná a vidličkou rozmačkaná rajčata. Osolíme, opepříme, přisypeme nastrouhaný sýr a vše zalijeme rozšlehanými vejci. Zvolna smažíme za stálého míchání do zhoustnutí.

  • 2

    Hotovou pomazánku nastavíme rozdrobenou střídkou žemle a nakonec vmícháme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu