Květák vařený po polsku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 21 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 378.4 mg
- Vláknina 5223.2 mg
- Vitamín A 5223.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté růžice květáku vložíme do vařící osolené vody a při vaření je obracíme, jakmile na jedné straně změknou. Vaříme je do poloměkka. 
- 
                                2Květák vyjmeme a necháme okapat. Posypeme jej strouhankou na sucho opraženou a pokapeme máslem. 
- 
                                3Podáváme s bramborami nebo jako přílohu k pečenému a vařenému masu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        