Květák vařený po polsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Květák
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 378.4 mg
  • Vláknina 5223.2 mg
  • Vitamín A 5223.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté růžice květáku vložíme do vařící osolené vody a při vaření je obracíme, jakmile na jedné straně změknou. Vaříme je do poloměkka.

  • 2

    Květák vyjmeme a necháme okapat. Posypeme jej strouhankou na sucho opraženou a pokapeme máslem.

  • 3

    Podáváme s bramborami nebo jako přílohu k pečenému a vařenému masu.

Komentáře k receptu