Vařený květák s máslem a strouhankou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1200 g Květák
  • 20 g Sůl
  • 150 g Strouhanka
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 917 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 374 mg
  • Vláknina 5520 mg
  • Vitamín A 5520 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák opláchneme a v mírně osolené vodě uvaříme téměř doměkka.

  • 2

    Při podávání květák vyjmeme z vody a na talíři jej posypeme prosátou, na másle osmaženou strouhankou.

  • 3

    Nakonec každou porci přelijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu