Karotka Vichy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 750 g Mrkev kořen
  • 5 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 179 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 442 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 10.2 mg
  • Vláknina 11392.5 mg
  • Vitamín A 11392.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev očistíme, větší překrojíme na špalíčky a menší ponecháme vcelku. V kastrole ji zalijeme do roviny vodou, přidáme máslo, sůl a cukr. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou, až se tekutina zredukuje na sirup.

  • 2

    Hotovou karotku posypeme nasekanou petrželkou a lehce promícháme nebo protřeseme.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu