Štědrovečerní štrůdl

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 150 g Cukr krupice
  • 750 g Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 111.8 mg
  • Draslík 188.9 mg
  • Vláknina 6954 mg
  • Vitamín A 6954 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dáme do mísy mouku, vytvoříme v ní důlek, do kterého rozdrobíme 2 lžíce másla. Přidáme 1 vejce, špetku soli, víno a studenou vodu.

  • 2

    Vytvoříme těsto a necháme asi hodinu uležet v chladu.

  • 3

    Mezitím si oloupeme a nastrouháme nahrubo jablka.

  • 4

    Pak z těsta vyválíme tenký plát, který potřeme rozpuštěným máslem.

  • 5

    Dáme na něj nastrouhaná jablka a posypeme pískovým cukrem smíchaným se skořicí.

  • 6

    Plát opatrně zavineme a přendáme na vymaštěný plech. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby. Běheme pečení štrůdl potíráme vejcem.

  • 7

    Horký štrůdl potřeme rozpuštěným máslem a dostatečně pocukrujeme.

Komentáře k receptu