Peciválky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Droždí
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 114.6 mg
  • Draslík 244.2 mg
  • Vláknina 7700 mg
  • Vitamín A 7700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaděláme si kynuté těsto jako na buchty.

  • 2

    Z vykynutého těsta vykrajujeme kousky, na vále je lehce roztlačíme a do středu dáváme lžičkou makovou náplň.

  • 3

    Uděláme kuličky, které vkládáme stisknutou stranou na plech. Potřeme je máslem a upečeme.

  • 4

    Druhý den je na povrchu natrhneme, přelijeme vřelým mlékem a necháme je chvilku pod pokličkou.

  • 5

    Horké peciválky nasáklé mlékem posypeme skořicovým cukrem a mastíme rozpuštěným máslem.

  • 6

    Peciválky jsou výborné pokud je makové náplně hodně a obal těsta je tenký.

Komentáře k receptu