Slané lívance ze strouhané žemle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 120 g Žemle tuková
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 220.3 mg
  • Draslík 58.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle zbavíme kůrky a nastrouháme je. Mléko osolíme, rozšleháme v něm žloutky, přidáme žemle a necháme je nabobtnat. Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do těsta.

  • 2

    Lívanečky pečeme na másle a necháme je zvolna dopékat, aby měly kůrku.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masu nebo k dušené zelenině.

Komentáře k receptu