Slané lívance - příloha k pečením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 180 g Mouka polohrubá
  • 50 g Olej stolní
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 547 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 293.3 mg
  • Draslík 125.4 mg
  • Vláknina 3330 mg
  • Vitamín A 3330 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme se žloutky, přilijeme smetanu, lehce vmícháme sníh z bílků a nakonec mouku.

  • 2

    Upečeme lívanečky obvyklým způsobem a uchováme je na teple.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k bílému pečenému masu nebo k dušené zelenině.

Komentáře k receptu