Dušené ovesné vločky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 šálek Voda pitná
  • 1 šálek Ovesné vločky
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 288.9 mg
  • Vláknina 11759 mg
  • Vitamín A 11759 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vločky na 6 hodin namočíme a potom je v téže osolené vodě uvaříme. Přidáme k nim na másle zpěněnou cibuli a nasekanou petrželku. Vše vydusíme.

  • 2

    Lžící vykrajujeme noky, vkládáme je do zapékací mísy, na povrchu pokapeme máslem a zapečeme.

  • 3

    Podáváme k bílému masu a dušené zelenině.

Komentáře k receptu