Pita chléb

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka chlebová
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 šálek Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1011 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 134.6 mg
  • Vláknina 538 mg
  • Vitamín A 538 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku s droždím, cukrem a solí. Vyhloubíme důlek, vlijeme 4 lžíce oleje a 300 ml vlažné vody. Vše promícháme a vypracujeme hladké těsto. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a těsto necháme kynout na teplém místě asi 1 hodinu.

  • 2

    Na pomoučeném válu těsto prohněteme a rozdělíme na 8 dílů. Každý díl vyválíme na placku o průměru asi 20 cm.

  • 3

    Placky položíme na plechy pomaštěné olejem, přikryjeme fólií potřenou olejem a necháme dokynout ještě 20 minut.

  • 4

    Potom každou placku potřeme olejem a pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia.

  • 5

    Upečené pita chleby podáváme teplé.

Komentáře k receptu