Filé s rajčatovým protlakem a křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Filé z aljašské tresky
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 ks Křen
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 82 mg
  • Draslík 109.8 mg
  • Vláknina 4089.5 mg
  • Vitamín A 4089.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce filé osolíme a poprášíme hladkou moukou.

  • 2

    Na másle sklovitě zpěníme cibuli nakrájenou na kroužky, vložíme na ni filé a po obou stranách je opečeme. Cibule nesmí zhnědnout.

  • 3

    Nakonec přidáme trochu zředěný protlak, mírně podlijeme a dusíme.

  • 4

    Podáváme sypané nastrouhaným křenem a ozdobíme dílky citronu. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.

Komentáře k receptu