Kapr se smetanou a bílým vínem
Suroviny
- 5 g Petržel - nať
 - 800 g Kapr obecný
 - 1 kávová lžička Kečup
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 ks Citrony
 - 1 dl Víno bílé
 - 1 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 201 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 154 mg
 - Draslík 733.2 mg
 - Vláknina 2470.8 mg
 - Vitamín A 2470.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet.
 - 
                                2
V kastrole rozehřejeme máslo a kapra na něm po obou stranách opečeme.
 - 
                                3
Smetanu smícháme s moukou a vínem, přidáme kečup, worcester, sůl a přilijeme na opečené porce. Necháme několik minut zapéci.