Mandlové rohlíčky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Mandle
  • 100 g Cukr moučkový
  • 50 g Cukr krupice
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 54.5 mg
  • Draslík 145.6 mg
  • Vláknina 5880 mg
  • Vitamín A 5880 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, másla, moučkového cukru, mletých mandlí, vejce, soli a dřeně z 1 vanilkového lusku vypracujeme hladké těsto. Zabalené v potravinářské folii ho necháme asi 30 minut odležet v lednici.

  • 2

    Předehřejeme si troubu na 175 stupňů Celsia.

  • 3

    Z těsta si vyválíme válečky asi 2 cm silné a z nich krájíme asi 2 cm velké kousky. Z nich pak tvoříme rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut, až jsou rohlíčky zbarvené dozlatova.

  • 5

    Na talíři smícháme jemný cukr se zbývající vanilkovou dření a rohlíčky ve směsi obalujeme dokud jsou ještě horké.

Komentáře k receptu