Dýňové zelí na maďarský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Tuk
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.0625 l Zakysaná smetana
  • 1 kg Dýně
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 449 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 23.1 mg
  • Draslík 1181.4 mg
  • Vláknina 4135.5 mg
  • Vitamín A 4135.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni oloupeme a zbavenou semen nakrájíme na nudličky. Vložíme ji do mísy, osolíme a necháme asi 30 minut odpočinout.

  • 2

    Na tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, papriku, vymačkanou dýni, trochu vývaru, česnek, nasekaný kopr a ocet. Vše dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou a ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu