Treska po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 800 g Treska aljašská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 2213 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 135.4 mg
  • Draslík 1143.8 mg
  • Vláknina 3096 mg
  • Vitamín A 3096 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresku omyjeme ve studené vodě, osušíme a nakrájíme na porce. Marinujeme ji v soli, pepři, citronové šťávě a troše česneku.

  • 2

    Porce ryby obalíme v mouce a vložíme je do pekáčku na rozehřátý olivový olej. Každou porci pomažeme utřeným česnekem, posypeme nasekanými sardelemi, nastrouhaným parmezánem, strouhankou a vločkami másla.

  • 3

    Tresku pečeme v troubě dozlatova.

Komentáře k receptu