Aljašská treska po mlynářsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1500 g Treska aljašská
  • 40 g Sůl
  • 250 g Citrony
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Tuk
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 50 g Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1682 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 87.8 mg
  • Draslík 681.8 mg
  • Vláknina 3085 mg
  • Vitamín A 3085 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresku očistíme, opláchneme a nakrájíme na porce. Maso osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme krátce odležet.

  • 2

    Porce obalíme nebo poprášíme prosátou moukou a v horkém tuku je po obou stranách zvolna opečeme.

  • 3

    Opečené ryby vyjmeme, vložíme do zapékací misky, poklademe plátky másla a oloupaného citronu a dopečeme v troubě.

  • 4

    Při podávání posypeme pokrm omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí.

Komentáře k receptu