Žemlový nákyp se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Slanina vepřová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 806 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 313.3 mg
  • Draslík 160.4 mg
  • Vláknina 103.5 mg
  • Vitamín A 103.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme na plátky nebo na kostky, polijeme je mlékem a promícháme.

  • 2

    Jemně nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme a necháme vychladnout.

  • 3

    Máslo utřeme se žloutky, přidáme navlhčené žemle, koření, sůl a slaninu. Vše dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Pečeme v zapékací nákypové míse.

  • 4

    Podáváme jako přílohu k pečením nebo k dušené zelenině.

Komentáře k receptu