Žabí stehýnka vařená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 600 g Žabí stehýnka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 554.7 mg
  • Vláknina 4587.6 mg
  • Vitamín A 4587.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stehýnka omyjeme, vložíme do vody a přidáme ocet, sůl, cibuli a snítku tymiánu. Vaříme pod pokličkou doměkka.

  • 2

    Uvařená stehýnka podáváme ve vývaru. Každou porci na talíři posypeme strouhankou osmaženou na másle a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu