Gratinovaná žabí stehýnka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 36 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 250 g Žampiony - sterilované
  • 80 g Šalotka
  • 1000 g Žabí stehýnka
  • 100 ml Vývar rybí
  • 300 ml Omáčka bešamelová
  • 50 ml Vermut bílý
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 704 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 718 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 328.9 mg
  • Draslík 907.9 mg
  • Vláknina 3039.8 mg
  • Vitamín A 3039.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, osmahneme na rozpáleném másle.

  • 2

    Přidáme žabí stehýnka, která jsme osolili a opepřili.

  • 3

    Minutu opékáme, poté podlijeme vermutem, rybím vývarem a bešamelem, přidáme pokrájené žampiony a žloutky.

  • 4

    Stehýnka přendáme do zapékací nádoby, zalijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a pečeme 20 minut při 200°C

Komentáře k receptu