Šťáva k telecímu masu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Tuk
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 100 g Telecí plec
  • 500 g Telecí kosti
  • 0.5 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.0625 l Víno bílé
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 481 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 45.6 mg
  • Draslík 607.1 mg
  • Vláknina 1432.9 mg
  • Vitamín A 1432.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasekané kosti a nakrájené maso osmahneme na pekáčku v troubě dohněda - často obracíme.

  • 2

    Tuk slijeme, přidáme kousek másla, nakrájenou zeleninu, cibuli a vše krátce osmahneme. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vývarem (nebo vodou) a dobře provaříme.

  • 3

    Šťávu zdecíme a ještě povaříme, popřípadě sebereme z povrchu tuk.

Komentáře k receptu