Holoubata pečená se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Holoubata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 747 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 763 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 319 mg
  • Draslík 816 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oškubaným holoubatům odřízneme krk, křídla a drápky, vykucháme je, omyjeme a osušíme. Prsa a stehna protkneme slaninou, uvnitř i vně je osolíme a opepříme.

  • 2

    Maso zalijeme rozpuštěným máslem a pečeme bez podlévání jako kuře asi 20 minut.

Komentáře k receptu