Holoubata nadívaná, pečená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 ks Holoubata
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1657 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 115 g
  • Sodík 1383 mg
  • Bílkoviny 88 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 876.7 mg
  • Draslík 1128.6 mg
  • Vláknina 847.2 mg
  • Vitamín A 847.2 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme holoubata, housku pokropíme vodou, vymačkáme a smícháme s nakrájenou slaninou, vejci, petrželkou, solí, pepřem a muškátovým květem.

  • 2

    Naplníme holoubata, zašijeme, přelijeme rozehřátým máslem a dáme do vymazaného pekáče.

  • 3

    Zbylou nádivku dáme na pekáč. Pečeme 30 minut při 220 stupních přiklopené poklicí. Během pečení podléváme vypečenou šťávou a teplou vodou.

  • 4

    Před dopečením poklici sundáme a dozlatova upečeme.

  • 5

    Odstraníme nitě, šťávu zaprášíme malým množstvím mouky, zředíme a povaříme s vodou.

  • 6

    Podáváme s brambory nebo rýží s různými salátem či kompotem.

Komentáře k receptu