Bramborák se slaninou a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Pórek
  • 200 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 5.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1423 kcal
  • Sacharidy 115 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 697 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 446.8 mg
  • Draslík 228.1 mg
  • Vláknina 4907.6 mg
  • Vitamín A 4907.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku s mlékem dohladka rozmícháme. Osolíme, opepříme, přidáme vejce, muškátový květ a necháme 20 minut odpočinout.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, omytý pórek na kolečka. Na rozehřáté máslo v pánvi dáme slaninu, osmahneme ji do sklovita, přidáme pórek a dusíme doměkka.

  • 3

    Na lívanečníku rozpustíme máslo, jamky naplníme těstem a navrch položíme slaninu s pórkem. Placičky smažíme po obou stranách dozlatova.

  • 4

    Podáváme ihned polité horkým máslem.

Komentáře k receptu