Mořský jazyk na bílém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1200 g Mořský jazyk
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 614 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 456 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 544.2 mg
  • Draslík 1217.6 mg
  • Vláknina 2835.8 mg
  • Vitamín A 2835.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pekáček vymažeme máslem a vysypeme jemně nakrájenou cibulí a petrželkou.

  • 2

    Porce omyté, vykuchané a stažené ryby osolíme, zalijeme bílým vínem a necháme v troubě pod pokličkou zvolna táhnout. Upečené ryby upravíme na horkou mísu.

  • 3

    Rozšleháme 4 vejce, dáme je do kastrolu a přimícháme šťávu z ryb a z citronu. Přidáme lžičku Solamylu rozmíchaného s vodou, osolíme a vložíme oříšek másla. Metlou šleháme směs na ohni, dokud nezhoustne.

  • 4

    Omáčku nalijeme na teplé porce ryby a ihned podáváme.

Komentáře k receptu