Mořský jazyk na fritovaném listovém špenátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo bylinkové
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 600 g Filé z mořského jazyka
  • 80 ml Olej olivový
  • 700 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Petržel kudrnka
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 1290.6 mg
  • Vláknina 10188.8 mg
  • Vitamín A 10188.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.9 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z mořského jazyka vložíme do zapékací mísy, potřené 2 lžícemi olivového oleje, osolíme, poklademe bylinkovým máslem, posypeme nasekanou petrželkou a pečeme v troubě předehřáté na 170°C cca 7 minut.

  • 2

    Mezitím omyjeme špenát a osušíme. Do kastrolu vlijeme lžíci olivového oleje, rozehřejeme a fritujeme na něm špenát pokrájený do tvaru lupínků. Musí být křehké.

  • 3

    Celer, mrkev a petržel pokrájíme na malé kostičky a cca 4 minuty povaříme v osolené vodě. Poté scedíme a promícháme se lžičkou olivového oleje.

  • 4

    Špenát rozdělíme na talíře, přidáme upečenou rybu, doplníme zeleninou, ochutíme pepřem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu