Telecí játra restovaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra telecí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 4 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 433.7 mg
  • Draslík 485.3 mg
  • Vláknina 1759.9 mg
  • Vitamín A 1759.9 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá, odblaněná játra nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Na pánvi na rozpáleném tuku zpěníme cibuli nakrájenou na nudličky. Přidáme plátky jater a za stálého míchání je opečeme. Osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. Játra opékáme tak dlouho, až přestane vytékat červená šťáva.

  • 3

    Nakonec přidáme kousek másla, zalijeme 4 lžícemi vývaru a ihned podáváme.

Komentáře k receptu