Telecí játra v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Játra telecí
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Olej stolní
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 639 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 866 mg
  • Draslík 674.3 mg
  • Vláknina 1260 mg
  • Vitamín A 1260 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá játra odblaníme, lehce naklepeme a nakrájíme na plátky silné asi 1cm.

  • 2

    Do rozkvedlaných vajec přisypeme mouku, osolíme a zamícháme. V těstíčku obalíme plátky jater. Smažíme je v rozpáleném oleji (nebo sádle) z obou stran asi 12 minut.

Komentáře k receptu