Vepřové kotlety pečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Olej stolní
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2523 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 269 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 224 mg
  • Draslík 383 mg
  • Vláknina 63 mg
  • Vitamín A 63 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové kotlety omyjeme a na okrajích nařízneme. Naklepeme je, osolíme a z jedné strany pomoučíme.

  • 2

    Maso opečeme po obou stranách v horkém tuku dozlatova, nejdříve pomoučenou stranou, potom je obrátíme a dopečeme.

  • 3

    Část tuku slijeme a přidáme kousek másla. Zalijeme vývarem (nebo vodou), necháme přejít varem a vzniklou šťávou přelijeme kotlety.

  • 4

    Podáváme s bramborami pečenými spolu s masem a se saláty.

Komentáře k receptu