Pečená kančí kýta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Kančí kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kapary sterilované
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 ks Hřebíček
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 547 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 95.2 mg
  • Vláknina 1086.5 mg
  • Vitamín A 1086.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kýtu naložíme přes noc do mořidla. Druhý den maso osušíme a potřeme solí, pepřem a tlučeným hřebíčkem.

  • 2

    Alobal potřeme máslem, zabalíme do něj maso a pečeme v troubě asi 45 minut. Potom alobal sloupneme a maso za občasného polévání máslem a trochou mořidla dopečeme doměkka.

  • 3

    Šťávu zaprášíme moukou, krátce osmahneme, přidáme nasekané kapary a zalijeme procezeným mořidlem nebo červeným vínem.

  • 4

    Podáváme s kroketami nebo s knedlíky.

Komentáře k receptu