Pečené roštěnky na houbách s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Celer bulvový
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 800 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 6.6 mg
  • Draslík 535 mg
  • Vláknina 7930.6 mg
  • Vitamín A 7930.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme a opepříme, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozdrtíme, očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, houby nakrájíme na kostky.

  • 2

    Na másle s olejem osmažíme maso, až zhnědne, přisypeme cibuli s česnekem a restujeme. Poté přidáme zeleninu s houbami, zamícháme, zalijeme pivem a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.

Komentáře k receptu