Piškotové dortové těsto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 180 g Cukr krupice
  • 30 g Solamyl
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2318 kcal
  • Sacharidy 342 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 232 g
  • Cholesterol 2257.2 mg
  • Draslík 593.2 mg
  • Vláknina 9746.8 mg
  • Vitamín A 9746.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky utřeme s cukrem (60g) a citronovou kůrou do pěny.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh, po částech do něj zašleháme zbylý cukr a přidáme ke žloutkům. Mouku prosijeme se Solamylem, zamícháme do těsta a nakonec přidáme rozpuštěné máslo.

  • 3

    Obroučku dortové formy vyložíme pečícím papírem, postavíme na plech a naplníme těstem. Korpus pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut. Po upečení poprášíme povrch moukou a korpus vyklopíme na papír.

Komentáře k receptu