Masoví ježci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Rýže loupaná
  • 100 g Slanina vepřová
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 300 g Hovězí maso přední
  • 500 g Vepřová plec
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 dl Víno bílé
  • 2 dl Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 945 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 537 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 194.3 mg
  • Draslík 945.2 mg
  • Vláknina 2304.5 mg
  • Vitamín A 2304.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, nakrájíme na kousky a umeleme.

  • 2

    Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, přebranou, neopláchnutou rýži, citronovou kůru, sůl, pepř, tlučený hřebíček a jemně nakrájenou cibuli. Vše dobře propracujeme.

  • 3

    Ze směsi tvarujeme malé bochníčky, vložíme je do kastrolu na rozehřáté sádlo a dusíme asi 45 minut. Během dušení maso podléváme vývarem, vínem a kyselou smetanou.

  • 4

    Hotové ježky urovnáme na mísu, polijeme šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu