Vídeňský hovězí guláš

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 600 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sůl
  • 200 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Kmín celý
  • 1 g Majoránka
  • 750 g Hovězí maso přední
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 70 g Protlak rajčatový
  • 20 ml Ocet kvasný lihový
  • 600 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1258 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 65.5 mg
  • Draslík 386.8 mg
  • Vláknina 3879.6 mg
  • Vitamín A 3879.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme dorůžova v horkém tuku. Přidáme mletou papriku a v základu osmahneme nakrájené maso, osolíme je, podlijeme, opepříme, přidáme drcený kmín a zastříkneme octem. Pod poklicí zvolna dusíme. Během dušení mícháme a podle potřeby doléváme.

  • 3

    Když je maso částečně měkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zasmažíme, podlijeme tekutinou, přidáme majoránku a rajčatový protlak, rozmícháme a za občasného promíchání dusíme doměkka.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme a šťávu procedíme na maso přes hustý cedník, dochutíme a ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu