Smažená tykev

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Tykev
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 200 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 153.8 mg
  • Draslík 722.4 mg
  • Vláknina 7363 mg
  • Vitamín A 7363 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev očistíme a nakrájíme na větší kousky. Osolíme a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Do osolené mouky za stálého míchání přilijeme mléko s rozmíchanými žloutky a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    V těstíčku obalujeme připravené kousky tykve. V rozpáleném oleji je smažíme z obou stran dočervena.

Komentáře k receptu