Smažená tykev obalovaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 600 g Tykev
  • 60 g Strouhanka
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 14 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 74.6 mg
  • Draslík 427.4 mg
  • Vláknina 4020 mg
  • Vitamín A 4020 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev očistíme, opláchneme, nakrájíme na plátky a osušíme. Plátky obalíme v mouce ve vejci rozšlehaném s trochou mléka a ve strouhance. Tykev smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Plátky podáváme pokapané rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu