Zapečený květák se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Šunka dušená
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Květák
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 249.1 mg
  • Draslík 805.8 mg
  • Vláknina 10000 mg
  • Vitamín A 10000 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Rozebereme jej na růžičky a rozložíme do zapékací mísy vymazané máslem.

  • 2

    Květák poklademe plátky šunky, zalijeme smetanou s rozkvedlanými vejci a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    V dobře vyhřáté troubě za občasného pokropení rozpuštěným máslem upečeme dorůžova.

Komentáře k receptu