Květák zapečený se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 220.3 mg
  • Draslík 810.5 mg
  • Vláknina 10223.2 mg
  • Vitamín A 10223.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák uvaříme do poloměkka.

  • 2

    Do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací mísy dáme květák rozebraný na růžičky. Ve smetaně rozkvedláme vejce, přidáme sůl a polovinu strouhaného sýru. Směs nalijeme na květák, navrch nasypeme zbylý sýr a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut.

  • 3

    Podáváme s bramborami sypanými petrželovou natí.

Komentáře k receptu